opc_loader

In een wereld waar duurzaamheid en individualiteit steeds belangrijker worden, is de mode-industrie aan het veranderen. Traditionele productiemethoden, die vaak leiden tot overproductie en verspilling, maken plaats voor innovatieve benaderingen die zowel het milieu als de consument ten goede komen. Bij Clau-D omarmen we deze verandering met onze on-demand mode. In deze blog duiken we dieper in de voordelen van on-demand mode, de problemen van overproductie, en hoe Clau-D bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Onze on-demand modecollecties zijn een antwoord op de overproductie in de kledingindustrie en richten zich op een milieubewuste aanpak die zowel uniek als op maat gemaakt is.

De Problematiek van Overproductie

De mode-industrie staat bekend om zijn snelle cycli en gericht op massaproductie, wat resulteert in overvolle magazijnen en uiteindelijk een enorme hoeveelheid textielafval. Elk seizoen worden er enorme hoeveelheden kleding geproduceerd, waarvan een groot deel nooit wordt verkocht. Deze overproductie leidt tot een aanzienlijke verspilling van grondstoffen, energie en water. Bovendien belandt veel onverkochte kleding op stortplaatsen, wat bijdraagt aan de groeiende afvalberg en milieuvervuiling.
Overproductie heeft niet alleen ecologische gevolgen, maar ook economische. Merken en retailers blijven zitten met overtollige voorraden die ze tegen gereduceerde prijzen moeten verkopen, wat hun winstgevendheid ondermijnt. Dit systeem is niet duurzaam en vraagt om een nieuwe benadering.
Bij CLAU-D willen we deze trend keren door een verantwoorde en duurzame benadering van mode te omarmen.  Ontdek CLAU-D: Slow Fashion in het Hart van Arnhem. De filosofie van CLAU-D is geworteld in het idee dat kleding meer is dan een wegwerpproduct; het is een vorm van expressie, een kunstwerk dat met zorg en aandacht is gecreëerd. Elk stuk uit de collectie van CLAU-D is handgemaakt in het atelier in het Modekwartier te Arnhem, met een focus op kwaliteit en duurzaamheid. De kledingstukken zijn tijdloos, vrouwelijk en stijlvol, met een stoere touch die de drager een unieke uitstraling geeft.

Wat is On-Demand Mode?

On-demand mode is een innovatieve benadering waarbij kleding pas wordt geproduceerd nadat een bestelling is geplaatst. Dit betekent dat er geen overtollige voorraden zijn en dat elk kledingstuk speciaal voor de klant wordt gemaakt. Bij Clau-D geloven we dat on-demand mode de toekomst is, en we zijn trots om deze benadering te omarmen.
Onze on-demand collecties omvatten unieke en handgemaakte dameskleding die speciaal voor jou wordt geproduceerd zodra je een bestelling plaatst. Dit minimaliseert niet alleen de milieu-impact, maar biedt ook meer maatwerk en personalisatie.

Duurzame Left Over Stoffen

Bij Clau-D streven we ernaar om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren door gebruik te maken van duurzame left over stoffen van bekende design merken zoals Prada, Chanel, en nog veel meer. Deze stoffen zijn restmaterialen van andere producties die anders zouden worden weggegooid, Claudia Träumer geeft deze materialen een tweede leven en voorkomt dat ze als afval eindigen in een verbrandingsoven. Door deze materialen te hergebruiken, dragen we bij aan een circulaire economie en verminderen we de vraag naar nieuwe grondstoffen.
Onze duurzame stoffen zijn van hoge kwaliteit en bieden een breed scala aan kleuren en texturen. Dit stelt ons in staat om unieke en stijlvolle kledingstukken te creëren die zowel milieuvriendelijk als modieus zijn.

Jouw Keuze maakt het verschil

Door te kiezen voor onze on-demand mode, maak je een bewuste keuze voor duurzaamheid en exclusiviteit. Je draagt bij aan een meer verantwoorde mode-industrie en krijgt tegelijkertijd de kans om iets unieks en op maat gemaakt te bezitten.
Bij Clau-D geloven we in de kracht van keuze en innovatie. Jouw keuze voor on-demand mode helpt ons om een positieve impact te maken op de mode-industrie en het milieu. Onze passie voor duurzaamheid en maatwerk maakt het mogelijk om kleding te creëren die niet alleen mooi is, maar ook verantwoord.
Onze on-demand collecties omvatten een breed scala aan dameskleding, van casual tot elegant. Of je nu op zoek bent naar een unieke jurk voor een speciale gelegenheid of een casual outfit voor dagelijks gebruik, bij ons vind je altijd iets bijzonders. Clau-d is een winkel en studio/atelier waar ontworpen, geproduceerd en verkocht wordt.

De Voordelen van On-Demand Mode

On-demand mode biedt tal van voordelen, zowel voor de consument als voor het milieu. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Geen Overproductie: Clau-d produceer alleen wat nodig is, waardoor we verspilling van materialen en overproductie voorkomen. Dit is een cruciale stap in de richting van een duurzamere toekomst.
  • Duurzame Stoffen: We gebruiken duurzame left over stoffen, wat betekent dat we bestaande materialen hergebruiken en zo bijdragen aan een circulaire economie. Daarbij kunnen we, omdat we in kleine hoeveelheden produceren, meer aandacht besteden aan elk detail. Dit resulteert in kledingstukken van hogere kwaliteit die langer meegaan.
  • Unieke Kleding door maatwerk: Onze on-demand collecties omvatten unieke en maatwerk handgemaakte dameskleding die speciaal voor jou wordt gemaakt. Dit betekent dat we kleding kunnen aanpassen aan jouw specifieke lichaamsmaten en voorkeuren, wat leidt tot een betere pasvorm en meer comfort. Elk kledingstuk is speciaal en uniek, wat betekent dat je iets draagt wat niemand anders heeft. Door dit maatwerk krijg je kledingstukken kunt perfect bij jouw stijl en voorkeuren passen.
  • Milieuvriendelijk: Door alleen te produceren wat nodig is, verminderen we de ecologische voetafdruk van de mode-industrie.

Omdat we pas beginnen met produceren zodra je een bestelling plaatst, kan de productietijd iets langer zijn dan bij traditionele modewinkels. Gemiddeld duurt het 2 weken om jouw unieke kledingstuk te maken en klaar te maken voor verzending.

Een Duurzame Toekomst

Bij Clau-D zijn we vastbesloten om een positieve verandering teweeg te brengen in de mode-industrie. Door te kiezen voor on-demand mode, draag je bij aan een duurzamere toekomst en help je ons om de milieu-impact van de mode-industrie te minimaliseren. Samen kunnen we een verschil maken, één bestelling tegelijk. 
Clau­dia Träu­mer heeft een dui­de­lij­ke visie: ze streeft naar kle­ding met een lan­ge levens­duur voor men­sen die hoge kwa­li­teit en een goe­de pas­vorm waar­de­ren, maar ook soci­aal ver­ant­woord wil­len kopen. De dames­kle­ding van CLAU‑D is tijd­loos, vrou­we­lijk en stijl­vol, met een stoe­re touch. Het is geschikt voor zowel over­dag als  ‘s avonds, en je her­kent de mode aan het zil­ve­ren hart­je in elk kle­ding­stuk – een sym­bool van Clau­dia’s lief­de en pas­sie voor haar vak. Ontdek onze on-demand collecties en vind de perfecte kleding die bij jouw stijl en waarden past.

Bezoek CLAU-D in Arnhem en laat je inspireren door de visie van Claudia Träumer op mode, waar elk kledingstuk met liefde en aandacht is gemaakt en waar elk stuk stof zorgvuldig is geselecteerd om deel uit te maken van een tijdloze en duurzame collectie die de wereld een beetje mooier maakt.

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.