opc_loader

In een wereld waarin fast fashion de norm is, is het belangrijk om te beseffen dat onze keuzes als consumenten invloed hebben op de planeet en de toekomst. Steeds meer mensen zoeken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en bewuste keuzes te maken als het gaat om hun kleding. Eén van de merken die duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, is CLAU-D. Maar waarom zou je kiezen voor duurzame dameskleding van CLAU-D? In deze blog bespreken we de redenen om te kiezen voor duurzame damesmode en waarom CLAU-D een voorloper is in deze beweging.

Duurzame dameskleding als bewuste keuze

Het kiezen voor duurzame dameskleding gaat niet alleen over het maken van een verantwoorde keuze voor het milieu, maar ook voor jezelf. Kleding gemaakt van duurzame materialen is vaak van betere kwaliteit, gaat langer mee en is daardoor op de lange termijn een verstandige investering. Duurzame modebedrijven zoals CLAU-D richten zich op het minimaliseren van de negatieve impact op het milieu en het maximaliseren van de positieve effecten. Door te kiezen voor kleding van CLAU-D draag je bij aan een betere wereld, zonder concessies te doen aan stijl of comfort.

Aangesloten bij COSH: Duurzaamheid en ondernemerschap

CLAU-D is aangesloten bij COSH, een platform dat zich inzet voor duurzaamheid en ondernemerschap in de mode-industrie. COSH staat voor "Conscious Shopping" en brengt duurzame modewinkels en merken samen. Hun missie is om de transitie naar een duurzamere wereld te versnellen door consumenten te helpen bewuste keuzes te maken. Het team van COSH bestaat uit experts die zich inzetten om duurzame mode toegankelijker te maken voor iedereen.
Door deel uit te maken van het COSH-platform, laat CLAU-D zien dat het merk zich volledig inzet voor duurzaamheid en ethische productie. Dit betekent dat de kledingstukken die je koopt bij CLAU-D niet alleen mooi en stijlvol zijn, maar ook op een eerlijke en milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd. Dit sluit perfect aan bij de missie van COSH om consumenten te helpen een positieve impact te maken met hun aankopen.

Duurzame materialen en productiemethoden

Een belangrijk aspect van duurzame mode is het gebruik van milieuvriendelijke materialen en productiemethoden. CLAU-D maakt gebruik van hoogwaardige, duurzame stoffen zoals biologisch katoen, linnen, Tencel en gerecyclede materialen. Ook deze stoffen worden tegenwoordig op een verantwoorde manier geproduceerd, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën of overmatige waterconsumptie.
Bovendien werkt CLAU-D met lokale ateliers en kleinschalige producenten die eerlijke lonen betalen en goede arbeidsomstandigheden bieden. Dit zorgt ervoor dat de kledingstukken niet alleen duurzaam zijn, maar ook ethisch verantwoord. Door te kiezen voor kleding van CLAU-D weet je zeker dat je een product draagt dat met zorg en aandacht is gemaakt, van het ontwerp tot de productie.

 

 

Tijdloze ontwerpen en slow fashion

In tegenstelling tot de fast fashion-industrie, die draait om snelle trends en wegwerpmode, staat CLAU-D voor slow fashion. Dit betekent dat de ontwerpen tijdloos zijn en niet gebonden aan seizoensgebonden trends. De kledingstukken van CLAU-D zijn bedoeld om jarenlang gedragen te worden, zonder dat ze uit de mode raken.  Een tijdloos en duurzaam voorbeeld is het kleurrijke midijurk 'Red & Blue' een ontwerp uit de Claudia Träumer “Specials” collectie. Midijurk is gemaakt van biologische katoenen tricot die in stroken is geknipt.
Tijdloze ontwerpen betekenen dat je garderobe bestaat uit stukken die je keer op keer kunt dragen, ongeacht het seizoen of de laatste modetrend. Dit is niet alleen goed voor het milieu, omdat je minder vaak nieuwe kleding hoeft te kopen, maar het bespaart je ook geld op de lange termijn.

Unieke en handgemaakte kleding

Een ander kenmerk van CLAU-D is de focus op unieke en handgemaakte kleding. Elk kledingstuk is zorgvuldig ontworpen en geproduceerd, vaak in beperkte oplages. Dit maakt de kleding van CLAU-D extra bijzondere dameskleding, omdat je weet dat je iets unieks draagt dat met de hand is gemaakt door vakmensen.
Handmade fashion heeft niet alleen een hogere kwaliteit, maar draagt ook bij aan het behoud van ambachtelijke tradities. Door te kiezen voor handgemaakte kleding van CLAU-D ondersteun je lokale ambachtslieden en help je mee om hun vakmanschap in stand te houden.

Custom-made en on-demand productie

CLAU-D gaat nog een stap verder met hun toewijding aan duurzaamheid door in te zetten op on-demand productie. Dit betekent dat kledingstukken pas worden geproduceerd zodra er een bestelling is geplaatst. Dit voorkomt overproductie en verspilling van materialen, twee grote problemen in de traditionele mode-industrie.
Daarnaast biedt CLAU-D de mogelijkheid voor custom-made kleding. Dit betekent dat je kledingstuk speciaal voor jou wordt gemaakt, met de perfecte pasvorm en naar jouw wensen. Dit maatwerk zorgt ervoor dat je niet alleen een kledingstuk van hoge kwaliteit krijgt, maar ook iets dat helemaal bij jouw persoonlijke stijl past.

Minimaliseer de milieu-impact

De mode-industrie is een van de grootste vervuilers ter wereld, met enorme hoeveelheden afval en CO2-uitstoot. Door te kiezen voor duurzame mode van CLAU-D, help je de milieu-impact van je garderobe te minimaliseren. De on-demand productiemethode zorgt ervoor dat er geen onnodige voorraden worden geproduceerd die uiteindelijk als afval eindigen. De keuze voor duurzame materialen betekent dat er minder schadelijke chemicaliën in het milieu terechtkomen en dat water en energie efficiënt worden gebruikt.
Daarnaast wordt er bij CLAU-D gewerkt met reststoffen uit andere producties. Deze leftover oftewel overgebleven stoffen van bekende merken als Prada, Ted Baker etc. Claudia Träumer heeft van een klassieke Chanel tweed met kleurrijke ruit het minirokje ‘Lauren’ ontworpen en geproduceerd. 
Dit betekent dat stoffen die anders zouden worden weggegooid, een nieuw leven krijgen in de vorm van prachtige kledingstukken. Dit is een belangrijk aspect van de circulaire economie, waarbij afval wordt verminderd en materialen worden hergebruikt.

Een bewuste keuze voor de toekomst

Door te kiezen voor duurzame dameskleding van CLAU-D, maak je een bewuste keuze voor de toekomst. Je draagt bij aan een duurzamere mode-industrie met een Nederlands label, ondersteunt eerlijke en ethische productie en helpt mee om de milieu-impact van kleding te verminderen. Bovendien investeer je in tijdloze, hoogwaardige eigentijdse, kleurrijke en bijzondere dameskleding die jarenlang meegaan en die perfect passen bij jouw persoonlijke stijl.
Met hun toewijding aan duurzaamheid, ethische productie en unieke ontwerpen, is CLAU-D een merk dat voorop loopt in de slow fashion-beweging. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle jurk, een comfortabele sweater of een op maat gemaakt kledingstuk, bij CLAU-D vind je duurzame dameskleding die indruk maakt.

Conclusie

Duurzame dameskleding van CLAU-D biedt je de mogelijkheid om er stijlvol uit te zien, terwijl je tegelijkertijd een positieve impact maakt op de wereld om je heen. Of het nu gaat om het minimaliseren van de milieu-impact, het ondersteunen van ethische productie, of het investeren in tijdloze en unieke kledingstukken, CLAU-D is het merk dat je met een gerust hart kunt kiezen. Door te kiezen voor CLAU-D draag je niet alleen prachtige mode, maar ook bij aan een betere toekomst.

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.